Herkkuja Itsenäisyyspäivän juhlapöytään!

Tämän syksyn ainoa ruokakurssi veti Aitoon koulun kotitalousluokan äärimmilleen täydeksi, ja muutama kurssilainen jäi vielä varapaikoillekin peruutuksia odottamaan. Uusia kurssilaisia oli paikalla ilahduttavan suuri määrä, seitsemän kappaletta, ja ruokakurssien vakiokävijöitä kymmenen. Lisäksi paikalla oli lehdistön edustaja, Marttojen somevastaava, sekä tietenkin tuttu opettajamme Tuula Kylä-Laaso Pirkanmaan Martoista. Siinä riitti vilskettä pieneen tilaan!

Teemana tällä kurssilla oli Itsenäisyyspäivän juhla-ateria, joka oli koostettu Marttojen juhla-ateriat -vihkosesta.




Tuttuun tapaan ohjeet ja raaka-aineet käytiin ensin läpi, ja sen jälkeen jaettiin eri ruokalajit kurssilaisille kiinnostuksen mukaan. Osa teki pareittain, osa itsekseen.
Pöydälle kootut raaka-aineet hävisivät nopeasti työpisteille, ja työvälineitä kaiveltiin kaapista ja laatikoista hetken aikaa tiiviissä tunnelmassa. Sitten kun kaikki tarvittava oli haettu, sitten ryhdyttiin hommiin!






Nopeasti ensimmäiset ruokalajit sujahtivat uuniin hautumaan, punajuuri-omenapaistos ensimmäisten joukossa siemennäkkileivän kanssa.

Punajuuri-omenapaistos hautui uunissa lempeän pehmeäksi.

Mustikkakukot eli rättänät valmistumassa.

Salaatti uusista perunoista työn alla.



Täytettyjä lohitaskuja sekä savukala-rieskarullia valmistumassa.





Ruokien kypsyessä ehdittiin jo kattaa pöytää valmiiksi.



Vadelma-piimäcotta koristelua vaille valmiina.

Valmis juhlameny oli näyttävä kokonaisuus:














Ja sitten nauttimaan työn tuloksista herkkujen ääreen!







Todella herkullista oli! Napa pinkeänä sai jokainen lähteä kotimatkalle kunhan tiskit oli ensin tiskattu ja luokka siivottu.
Lämmin kiitos kaikille kurssilaisille osallistumisesta, toivottavasti ensikertalaisia näemme jatkossa uudelleenkin! Suuri kiitos jälleen kerran Ope-Tuulalle hienosta illasta ja opastuksesta ruokien saloihin! Nyt on helppo lähteä rakentamaan Itsenäisyyspäivän juhlaa ainakin keittiöstä käsin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti