Orkideanäyttely

Yli kymmenen vuotta sitten Aitoossa pidettiin ensimmäinen orkideanäyttely Anna Tapion koulun tiloissa Luopioisten Marttojen toimesta. Sittemmin tapahtuma siirtyi Aitoon Martoille ja Aitoon koulun tiloihin. Nyt vuosien tauon jälkeen saimme jälleen Tuulikki ja Pekka Rannan Aitooseen hurmaavien orkideojensa kanssa. Heidän osittain Portugaliin sijoittuva elämäntyönsä orkideojen parissa ei varmasti ole jäänyt keneltäkään alan harrastajalta pimentoon. Honkalassa kuultiin esitelmä orkideojen hoidosta ja jokainen halukas sai varmasti myös henkilökohtaista opastusta suojattiensa hoitoon. Mukanaan sai tuoda myös niitä ränsistymään päässeitä kasveja, joille suoritettiin vuosihuolto ja annettiin jatko-ohjeen hyvinvoinnin takaamiseksi. Orkideoja sai tietenkin myös ostaa mukaansa, ja siitä valikoimasta olikin vaikeaa valita se kaikkein mieleisin mukaansa. Moni poistuikin näyttelystä muutaman kassillisen kanssa hymyssäsuin.
Aitoon Martat olivat varustaneet Honkalan kahvion niin suolaisin kuin makein herkuin ja siellä kävi tasainen kuhina koko tilaisuuden ajan. Päiväkahvittelun ohessa herkkuja saattoi ostaa myös kotiinviemisiksi.
Elina karstu oli mukana tapahtumassa kranssityöpajansa kanssa. Laajasta valikoimasta sai tehdä ostoksia niin kranssipohjien, koristeiden kuin nauhojenkin parissa, tai sitten askarrella oman kranssinsa siinä paikanpäällä. Myös todella kauniita ja erilaisia valmiita kransseja oli myytävänä.

Lisätietoja Tuulikki ja Pekka Rannan elämäntyöstä  http://www.orkidea.fi/


















































  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti